Yerba Mate Kurupí Citrus Yorador (Citroen Met Extra Vitamine) 500g
Kurupí Yerba Mate; gecreëerd uit liefde voor de natuur in het hart van Paraguay.
De oprichter en zijn vrouw; een apotheker; richtten het merk in 1968 op met als doel gezondheids-; fytotherapeutische en voedingsproducten te ontwikkelen in overeenstemming met wereldwijde normen. De merkproducten van Kurupí worden in veel Europese landen verkocht. De Yerba Mate wordt zorgvuldig samengesteld met de minste hoeveelheid stof; zodat het drinken ervan veel aangenamer wordt.
Specificaties:
- Ingrediënten: yerba mate (Ilex Paraguariensis); pepermunt; cedron; boldo; verbena; vitamine C; citroensmaak.
- Smaak: intens bitter en verfrissend tegelijk.
- Land van herkomst: Paraguay
Hoe zet je een goede Yerba Mate?
Het kost wat tijd om Yerba op de traditionele manier te bereiden maar het is tegelijkertijd ook een mooie routine.
- Vul de Yerba Mate beker (Kalebas) met Yerba Mate naar jouw voorkeur. Voor een sterkere en intensere smaak raden we aan het kopje tot ongeveer 3/4 te vullen.
- Bedek de beker opening met uw hand en schud de beker op en neer. Op deze manier komt het Yerba-poeder bovenop; waardoor de Bombilla niet verstopt raakt.
- Vul het kopje met warm (ca. 40°C) water (ca. 1/4) en laat het ca. 2 minuten staan . Zo voorkom je dat heet water de thee 'verbrandt'.
- Voeg een beetje heet water (70 ° -80 ° C) toe aan de helft van het kopje.
- Steek de Bombilla erin totdat deze de bodem van de beker raakt.
- Voeg nu heet water (70 ° -80 ° C) toe; de beker bijna vullend. Het is niet erg als sommige bladeren de eerste keer dat je ze vult droog blijven; uiteindelijk zullen alle bladeren van Yerba het water bereiken.
- U kunt nu voorzichtig proberen uit de Bombilla te drinken. Pas op; dit kan heet zijn.